Quantcast
Channel: Kartonpiyer | Kartonpiyer
Viewing all 49 articles
Browse latest View live

Alçı Kartonpiyer Malzemeleri

$
0
0

kartonpiyerKartonpiyer karışımı yani istediğiniz modele göre kalıplara dökülerek yapılmaktadır.Montajı oldukça zordur. Mutlaka ustalık istemektedir. Eğer iyi bir şekilde montajı yapılmazsa gözü rahatsız eden hatalar olabilir.Bu nedenle eğer evinize kartonpiyer yaptırmayı düşünüyorsanız mutlaka deneyimli kişilere yaptırın. Kartonpiyer kelimesinin kökeni ise İtalyanca bir kelime olan carta(kağıt) sözcüğünden gelen cartone’dan gelmektedir. Kelimenin anlamı ise sıkıştırılmış kağıttır.Yaklaşık olarak beş yüz yıllık bir geçmişi vardır. Suyla karıştırıldıktan sonra hamur haline getirilen kağıt öncelikle sonrada denilen malzemenin karışımıyla elde edilir.

Günümüzde uygulanmakta olan kartonpiyerin ana malzemeleri ise sadece alçı, su ve ketenden oluşmaktadır. Bu hazırlanır ve kalıplara dökülür ve evin duvarına yada tavanına uygulanır. Bütün sektöründe kartonpiyer kullanılmaktadır. Önceleri otellerde, işyerlerinde, lüks konutlarda sadece dekoratif amacıyla kullanılıyordu. Artık nitelikli yapılarda tesisattaki montajlardan sonra yapılmakta olan detaylarda çok aranılan bir ürün hale geldi. sektöründe düşük maliyetli bir dekorasyon malzemesi olması açısından ve her şekilde kolaylıkla uygulanması bakımından aynı zamanda da her zevke, her yere ve her keseye uygun olması,şık, ve olması gibi birçok nedenden dolayı günümüzün 1.sıradakil dekorasyon ürünlerinden biri haline geldi. Binalara fazla bir ağırlık da yüklemiyor. Kartonpiyerin hem temizlik sorunu yok, hemde bakımı çok kolaydır.


Kartonpiyer yaptırmadan önce nelere dikkat etmeliyiz ?

$
0
0

kartonpiyer
Değerli .gen.tr okuyucuları sizlere elimizden geldiğince ve yan hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Yine sizlerden gelen ve sıklıkla sorulan bir soru Kartonpiyer yaptırmadan etmeliyiz ?

Öncelikle kartonpiyer işini vereceğiniz ustanın veya dekorasyon firmasının son yaptığı işi veya yaptakta olduğu işi bizzat yerine gidip görününüz. Ustanın yaptığı işi bizzat yerinde görmek o ustanın nasıl iş yaptığı konusunda size fikir verecektir.

Zaten kartonpiyer konusunda uzman olmayan bir yaptığı işleri bir başkasına gösterirken zorluk çeker. Şöyle düşünün isterseniz evinize kartonpiyer yaptırdınız ve giderken bir başka müşterisine göstermek için sizi referans gösterebilmesi için pürüzsüz temiz bir işçilik sergilemek zorundadır.

Kartonpiyer nasıl yapılır ?

$
0
0

sorusuna yanıt vermeden kartonpiyer olarak bilinen plastik köpükten imal edilen strapiyer ile iki malzemeyi birbirine karıştırmamak gerekmektedir. Kartonpiyer alçıdan yapılmaktadır. Kartonpiyerin yapım aşamalarını aşağıda made madde olarak açıkladık. Her türlü sorularınızı yorum olarak gönderebilirsiniz

  • Yapılacak yerin boyalı bir iple terazisi alınır.Terazi önemlidir çünkü teraziyle yapılmayan kartonpiyer çirkin bir görüntü oluşturur.
  • Yapılacak yer keser veya spatula yardımıyla tırtıklanır. Boyanın üstüne yapılan kartonpiyer tırtıklanmazsa ilerde düşebilir.
  • Kartonpiyerin arkasına sürülerek yerine oturtulur.
  • Bu aşamadan sonra boşluklar alçı ile doldorulur ,fazlalıklar spatula ile temizlenir.
  • Alçı ile yapılan kartonpiyerin pislikleri fazla olacağından ,yapılacak mekandaki eşyalar iyice naylonlanmalı ya da odadan çıkarılmalıdır.
  • Görüntü olarak  kartonpiyerin den daha iyi durduğu söylenebilir.

 

Kırılan ve düşen Kartonpiyerlerin tamiri

$
0
0

kırılan kartonpiyer (1) Çatıdan ve tavandan su alımı ve aşırı nem sonucu kartonpiyerler düşerek ve kırılarak evinize zarar verebilmektedir. Eğer tavanınız veya üst kattan bir su nem gibi belli ibareler varsa öncelikli olarak su yolunun kaynağının bulunması gerekmektedir. Suyun veya aşırı nemin kaynağını kesmeden yapacağınız herşey boşa vakit harcamakla eşdeğerdir. Kaynağı bulup onardıktan sonra en az 15 ile 30 gün arası ev yoğun olarak havalandrmalı nemli duvarların kurutulması gerekmektedir. Ancak daha sonra kopan düşen kırılan kartonpiyerler iyice temizlenerek ve tavan tekrardan elden geçirelerek onarım işlemine geçilmelidir.

kırılan kartonpiyer (2)

kırılan kartonpiyer (3)

Almanya Asmatavan Kartonpiyer işi yapan Ali Usta

$
0
0

almayna

 

Alamanya’da kartonpiyer ver asma tavan işlerinizi itina ile titizlikle uzman kadaromuz tarafından yapılmaktadır. Özellikle Almanya’ da Avrupada asma tavan işleri sıklıkla yapılmaktadır. Kartonpiyer ise daha geleneksel dekorasyon örnekleri olup yaşadığımız 21 yüzyılda da modern mimari örneği olan asma tavan kullanılmaktadır. Almanya sınırları içerisinde her türlü tadilat ve tamirat işlerinizi faturalı olarak yapmaktayız. Almanya’ daki referanslarımıza sitemizden ulaşabilirsin daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Boya badana işlerinizde itina ile yapılmaktadır.

Alçı Kartonpiyer Dökümü Nasıl Yapılır ? Kartonpiyer Çeşitleri

$
0
0

kartonpiyer dökümü

Alçı Kartonpiyer Dökümü Nasıl Yapılır ? sorusuna yanıt vermeden önce kartonpiyer nedir onu anlayalım. Yapıları kabartmalarla bezemek için çoğunlukla duvar ve tavan ara kesitleriyle tavan göbeklerinde kullanılan, sertleştirilmiş mukavva veya katıklı alçıdır. Kartonpiyer dekorasyon amaçlı ve yapılarda uygulamada ortaya çıkan bazı eksiklikleri izole etmede çok yaygın olarak kullanılan bir yapı malzemesidir. Yapıların iç kısımlarında ve nem almayan yerlerinde ince sıva ya da alçı sıva uygulamaları yapıldıktan sonra yüzeyleri güzeleştirmek ve süslemek için tavan ve duvarların kesiştiği köşelere, tavana, duvarlara kartonpiyer uygulamaları yapılabilir.

Kullanıldıkları yerlere göre ; Kartonpiyer çıtalar , Kartonpiyer köşe profilleri , Gizli ışık profilleri, Kartonpiyer kemerler , Kartonpiyer sütunlar,Kartonpiyer kemer kilit taşları , Kartonpiyer payandalar , Kartonpiyer perdelikler , Kartonpiyer göbekler , Kartonpiyer nişler , Kartonpiyer aplikler , Kartonpiyer tonozlar, Kartonpiyer spotlar, Kartonpiyer kubbeler , Kartonpiyer aynalıklar , Kartonpiyer sehpalar, Heykeller

Alçı Kartonpiyerler

$
0
0

alçı kartonpiyer

Alçı kartonpiyer alçıdan üretilmektedirler. Kartonpiyer alçısı ve suyun bir kapta, içerisinde topaklar olmayacak şekilde karıştırılarak daha önceden hazırlanan sıvı yağ, bor yağı veya arap sabunu, su ve mazot karıştırılarak sıvı ile yağlanmış kalıplara dökülmesi ile elde edilir. Bu yöntemle hazırlanan kartonpiyerlerin kırılmaması için alçı hamuru iki kat halinde dökülür ve aralarına keten lifi konularak kartonpiyerlerin kolayca kırılmaları önlenmiş olur. En dayanıklı kartonpiyer çeşidirler.

Polistren kartonpiyer

$
0
0

Polistren kartonpiyer: Banyo WC gibi ıslak hacimlerde alçı ile yapılan kartonpiyerler sağlıklı olmaz. Bu nedenle bu gibi yerlerde sudan etkilenmeyen stropiyer ve poliüretan (alçısız kartonpiyer) kartonpiyerler kullanılır. Bu kartonpiyerlerle yapılan uygulamalarda, çalışma alanında kirlenme olmaz, montajı kolaydır, ekonomik bir malzemedir. Uygulama sonrası temiz ve pürüzsüz bir görüntü elde edilir.

Kartonpiyer çıtalar :  Tavana, duvar kenarlarından 30–35 cm içeriden yapıştırılarak yapılan dekoratif yapı malzemesidir.

Kartonpiyer köşe profilleri: Tavan duvar birleşim yerlerine yapıştırılan dekoratif yapı malzemesidir.


Alçı Kartonpiyer Dökme Kuralları nelerdir ?

$
0
0

kartonpiyer dökümü

  • Alçı kartonpiyer imalatının yapılacağı alanın sıcaklığı en az 5 derece olmalıdır.
  • Kullanılacak su temiz ve içme suyu olmalıdır. Kirli veye tuzlu su kullanılır ise alçı harcı kısa sürede donar. Kartonpiyer alçısında topaklanma, bozulma olmamalıdır.
  • Kartonpiyer alçısı hazırlanacak kap temiz olmalıdır. Her dökümden sonra içerisinde alçı harcı hazırlanan kaplar ve kartonpiyer kalıpları temizlenmelidir. Alçı kabı iyi temizlenmez ise kapta donmuş alçı kalırsa kartonpiyer alçısı kısa sürede donar.
  • Kartonpiyer alçısı hazırlanırken ilk önce kaba su konulmalı daha sonra kartonpiyer alçısı su içerisine serpiştirilerek katılmalıdır. Böylece kartonpiyer alçısının topaklanması önlenir, iyi bir karışım sağlanır.
  • Hazırlanacak olan kartonpiyer alçısı bir seferlik olacağından gereğinden fazla kartonpiyer alçısı hazırlamayınız.
  • Hazırlanan ve kullanıma hazır olan alçının üzerine daha sonra su veya kartonpiyer alçısı eklemeyiniz.
  • Alçı kartonpiyer kalıplarını önceden hazırlanan iş sehpası üzerine, yatay olacak şekilde yerleştiriniz.
  • Kalıpların temiz olmasına dikkat ediniz. Gerekirse kalıpları temizleyerek kartonpiyer dökümüne hazır hale getiriniz.
  • Kartonpiyer kalıplarını bor yağı, sıvı yağ veya önceden hazırlanan arap sabunu, mazot karışımı ile iyice yağlayınız. Böylece kartonpiyerler kalıptan daha kolay çıkacaktır. Kartonpiyerin pürüzsüz olması için kalıpta fazla yağ bırakılmamalıdır.
  • Karışım yapılacak kaba, 10 kg kartonpiyer alçısı için 7 L su konulur. Su miktarı fazla olur ise kartonpiyer geç donar.
  • Kartonpiyer alçısı, suyun üzerine yavaş yavaş serpiştirilerek eklenmelidir. Aksi halde topaklanma olur.
  • Yaklaşık iki dakika, alçının suyu emmesi için beklenir.
  • El mikseri veya mala yardımıyla homojen bir harç elde edinceye kadar karıştırma yapılır. Alçı harcı gereğinden fazla karıştırılır ise kısa sürede donar.
  • Kartonpiyer alçı harcı 8-13 dakika arasında kullanılmalıdır. Bu süreden sonra sertleşmeye başlayacaktır. Bu nedenle kartonpiyer dökümünde seri davranılmalıdır.
  • Hazırlanan harç, daha önceden kalıp yağı sürülerek hazırlanan kalıba dökülür.
  • Bir tabaka alçı döküldükten sonra alçının üzerine keten serilerek, kartonpiyerin esnekliğinin ve mukavemetinin daha yüksek olması sağlanır. Keten kullanılmaz ise kartonpiyer kalıptan çıkartılırken kırılacaktır. Serilen ketenin üzerine ikinci kat alçı dökülür.
  • Kartonpiyerin duvara daha iyi yapışması için üzeri tarak ile pürüzlendirilir.
  • Kalıbın kenarlarındaki alçı artıkları temizlenerek kalıp sökülmeye hazırlanır.
  • Kalıba dökülen alçı, bir süre sonra ısınmaya başlayacaktır.
  • Alçı soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkartılır. Eğer kalıbın bir ucu açık ise alçı kalıbın açık tarafından dikkatlice kaldırılarak çıkartılır, kalıbın iki ucu kapalı ise plastik tokmak yardımı ile kalıp tıklatılır ve kartonpiyerin kalıptan ayrılması sağlanır.
  • Isınıp soğuyan alçı, kendini kalıptan bırakır. Kalıptan çıkarılan alçı montajdan önce ortam sıcaklığında kurumaya bırakılır.

Alçı Kartonpiyer döküme göre işlem sıraları nelerdir ?

$
0
0

kartonpiyer dökümü

  • Alçı kartonpiyer dökümü yapmak için gerekli malzemeleri ve araç gereçleri döküm yapılacak yere getiriniz.
  • Bunlar kartonpiyer alçısı, su, kartonpiyer kalıbı, keten, karıştırma kabı, iş tezgâhı, çırpıcı, eldiven, spatula, mala, plastik tokmak, çelik tarak vb. aletler.
  • Kartonpiyer kalıplarını iş tezgâhının üzerine yatay olacak şekilde yerleştiriniz.
  • Kartonpiyer kalıplarını yağlayınız. Kartonpiyer alçı torbasını maket bıçağı yardımı ile keserek kullanıma hazır hale getiriniz.
  • Kabın içerisine 7 litre su koyarak içerisine 10 kg kartonpiyer alçısını el ile suyun üzerine serpiştirerek karıştırınız. (kartonpiyer alçısı suyun üzerini kapladığında oran yakalanmıştır).
  • Kartonpiyer alçısı kalıba iki kat olarak dökülecektir. Birinci kat kartonpiyer alçısını kalıplara hava kalmayacak şekilde dökünüz ve el ile kabaca düzeltiniz.
  • Kalıptaki kartonpiyer alçısının üzerine ketenleri açarak yerleştiriniz.
  • Ketenlerin üzerini ikinci kat alçı ile doldurunuz.
  • El ile kalıba şekil vererek kartonpiyerin duvara yapıştırılacak kısmının kalınlığının kalıbın her yerinde aynı olmasına dikkat ediniz. Şekil hafif oval olmalıdır.
  • Kalıba dökülen kartonpiyer alçısının duvara yapışacak yüzeyinin üzerini, montaj edilirken daha iyi yapışması için çelik tarak yardımı ile çiziniz ve 15-20 dakika bekleyiniz.
  • Kartonpiyer alçısı sertleştikten sonra kalıbın üzerini spatula yardımı ile temizleyiniz.
  • Soğumaya başlayan kalıbı uç kısmından hafifçe kaldırarak kalıptan çıkartınız. Eğer çıkmıyorsa plastik tokmak ile kalıbı tıklatarak kartonpiyerin kalıptan ayrılmasını sağlayayınız ve kartonpiyeri kalıptan çıkartınız.
  • Kalıptan çıkartılan kartonpiyerleri duvara dik olarak dayayarak bel vererek eğilmesini önleyiniz.
  • Karıştırma kabını ve kullanılan malzemeleri temizleyerek kuruyan kartonpiyer harcı artıklarını ortamdan uzaklaştırarak işlemi tekrarlayınız.

Alçı Kartonpiyeri Kalıptan Çıkartma ve İstifleme Kuralları

$
0
0
  • Kartonpiyer alçı harcının kartonpiyer kalıplarına dökülerek sertleşmesi sonucu kalıptan çıkarılan ürüne kartonpiyer denir. Kartonpiyerlerin kalıptan çıkartılması aşamasında aşağıdaki işlemlere dikkat edilmelidir.
  • Kartonpiyerlerin kalıptan pürüzsüz çıkması ve içerisinde hava boşluklarının olmaması için kalıp yağlanırken kalıpta yağ fazlalığı kalmamalıdır.
  • Kartonpiyer alçısı su ile temas ettikten sonra ısınmaya başlar. Kartonpiyer ısındıktan sonra soğumuş ise kalıptan çıkartma zamanı gelmiştir.
  • Kartonpiyer alçısının donması beklenmelidir. Kartonpiyer alçısı döküldükten yaklaşık 30 dakika sonra sertleşir. Eğer kurumadan kalıptan çıkartılmaya çalışılırsa kartonpiyer kırılır.
  • Kartonpiyerin içerisine yeterince keten konulmalıdır. Keten el ile açılarak kartonpiyerin her tarafına gelecek şekilde kartonpiyerin uzun yönüne doğru yerleştirilmelidir.
  • Kartonpiyer alçısı kuruduktan sonra kalıptan taşan ve kalıbın kenarlarında kurumuş olan alçılar spatula yardımı ile iyice temizlenmelidir.
  • Kartonpiyeri kesici veya delici aletler kullanarak kalıptan çıkartmaya çalışmayınız.
  • Kuruyan kartonpiyerler; eğer kalıbın bir ucu açık ise kartonpiyer kalıbının açık olan ucundan parmaklar yardımı ile kartonpiyer kalıptan 1 cm kadar yukarı kaldırılarak kalıptan ayırınız ve diğer el yardımı ile kartonpiyerin ortasından tutarak kalıptan yatay olarak çıkartınız.Kartonpiyer kalıbının iki ucu kapalı ise kartonpiyer kalıbına tokmakla hafifçe vurularak, kartonpiyerin kalıbı bırakması sağlanır ve kartonpiyer kalıptan dikkatlice alınır.
  • Göbekler, kilit taşları, aplik ve benzerleri ters çevrilerek çıkartılır. Çıkmaz ise tokmakla hafifçe tıklanarak kalıbı bırakması sağlanır ve üzerinden kalıp alınır.
  • Kalıptan çıkartılan kartonpiyerler, kurumaları için etrafı hava alabilen bir yere dik olarak dayanarak veya asılarak kurumaya bırakılır. Eğer kartonpiyer dik olarak konulmaz ise bel vererek deforme olur. Kartonpiyerleri boy, çeşit ve şekillerine göre ayırarak ayrı ayrı istifleyiniz.
  • Kuruyan kartonpiyerler montaja hazırdır. Eğer hemen kullanılmayacaksa kuru bir yerde şeklini koruyabilecek şekilde istiflenmelidir.
  • Kartonpiyerler kalıptan çıkartıldıktan sonra tüm araç gereçler, el aletleri ve kartonpiyer kalıpları iyice temizlenerek kaldırılmalı ve kartonpiyer artıkları alandan uzaklaştırılmalıdır.
  • Kartonpiyer kalıbının iki ucu kapalı ise kartonpiyer kalıbını plastik tokmak ile hafifçe tıklayarak kartonpiyerin kalıbı bırakmasını sağlayarak kalıptan çıkartınız.
  • Kartonpiyerin yüzeyini kontrol ediniz. Kusur veya kartonpiyerin şeklinde uyumsuzluk var ise ayırınız.
  • Kalıptan çıkartılan kartonpiyerleri kuruması için dik olarak boylarına, şekillerine ve çeşitlerine göre ayrı ayrı yerlere dayayınız veya kancalar kullanarak önceden hazırlanmış yerlere asınız.
  • Kartonpiyerin kalıba dökümünden itibaren 30 dakika Kadar süre geçtiyse kartonpiyer kalıptan çıkartılmaya hazırdır.
  • Kartonpiyer kalıbının kenarlarını spatula yardımı ile iyice temizleyiniz.
  • Kartonpiyer kalıplarını gerekirse plastik tokmakla hafifçe tıklayarak kalıbı bırakmasını sağlayınız.
  • Kalıptan ayrılan kartonpiyerleri kırmadan kalıplarından çıkartınız.
  • Kartonpiyerlerin yüzeylerini kontrol ediniz. Desenlerinde, kenarlarında arıza var ise ayırınız.
  • Kartonpiyerleri boylarına, şekillerine, çeşitlerine göre istifleyiniz.
  • Kalıptan çıkartılan kartonpiyerleri kurumaları için bir duvara, bel vermeyecek ve desenlerinde bozulma olmayacak şekilde dayayınız veya önceden hazırlanmış yerlere asınız.
  • Kartonpiyerler düzgün olarak istiflenmez ise ortamdaki nemi emerek ağırlıkları nedeni ile bel vererek şekil değiştirirler.
  • Kartonpiyerler kullanıma hazırdır.
  • Kullanılmayacak olan kartonpiyerleri önceden hazırlanan yerlerine aralarında boşluk olmayacak, desenleri zarar görmeyecek şekilde diziniz.

Köşepan Alçıpan Kartonpiyer imalat ve uygulama merkezi

$
0
0

köşepan

Köşepan Alçıpan Kartonpiyer imalat ve uygulama merkezi olarak kartonpiyer imalat uygulama ve satışını gerçekleştirmekteyiz. Bol çeşit ve kaliteli işçilik her müşterimize sunduğumuz standart hizmetimizdir. Yeni ürünümüz köşeğan alçıpan tek tarafaf kağıdı koparılmadan yapılan işlemdir. Ölçünüzü verin biz imalat yapalım. Köşepan kullanım alanları ; spot bantı .gizli ışık boru kapama perdelik vs yerlerde uygulana bilir. Fazla işçilik ve profil gerektirmez.bilgi için bize ulaşınız. isteyen müşterilerimize numune gönderilir.

3d Tavan Alçıpan ve Duvar uygulamaları

$
0
0

3d alçı dekor

Siz hayal edin bir gerçekletirelim. 3d tavan ve duvar uygulamarımızda ana malzeme olarak alçıpan kullanmaktayız. Esnek alçıpana her türlü şekli verdiğimiz gibi resimde gördüğünüz gibi çok farklı temalar da uygulamamız mümkündür. 3d dekor uygulamaları sadece tavanlar ve duvarlarla sınırlı kalmayıp istenilen her yere uygulanmatadır. Dış mekan çalışmalarımıza sitemizden görebilirsiniz. Çok yakında ise 3 d kartonpiyer modellerimizi sitemizden sergilemeye başlayacağız. Asma tavan ve kartonpiyer ile her türlü sorularınızı yorum olarak gönderebilirsiniz. Ali usta en kısa zamanda sizlere cevap verecektir.

Borçka Kartonpiyer Asma Tavan ustası Artvin

$
0
0

kartonpiyer dökümü

Ad Soyad : Erkan Öksüz
E posta erkanoksuz_08@hotmail.com
Telefon 0543 6246735
Doğum Tarihi 17 Mart 1977
Adres Gündoğdu mah no:74-2 Borçka Artvin
Mesleki Deneyim Tecrübeleri : Asma tavan kartonpıyer alcı sıva 12 yıllık iş tecrübem var.
Ustalık Alanı Alçı Sıva
Mesleki Tecrübe (yıl) : 12

Artvin borçka ilçesinde ikamet etmekteyim. Artvin tüm ilçelerinde hizmet vermekteyim. Kartonpiyer, Alçıpan ve Asma tavan üzerine 12 yıllık iş tecrübem vardır. Her türlü tadilat tamirat işleriniz titizlikle yapılır. Daha detaylı ayrıntılı bilgi almak için telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

boyacı

Sobalı evlerde Stropiyer mi yoksa kartonpiyer tercih edilmelidir..

$
0
0

Sevgili Ali Usta merhabalar. Kastamonuda  sobalı bir evde ikamet etmekteyim. Sobalı evlerde stropiyerden olan kartonpiyerler nasıl olur yanıcı bır ozelliği var mı? ve kendım uygulamak ıstıyorum daha once yapmamdım yapabılır mıyım. Bızım buralarda usta pek bulunmuyorda. kastamonuda oturuyorum ben. Selma Uysal

Selma hanm öncelikle sorunuz için teşekkür ederim. Sobalı evlerde sobalı derken açıklık getirelim odunla yada kömür yakılan sobalarda bacalar tavana çok yakın olmaktadır. Stropiyer malzeme olarak adlandırdığımız poliüretan köpük malzemesi sıcaklık gördüğü anda büzüşerek bozulacaktır. Dolayısı ile sobalı bir ev stropiyer malzeme yaptırmak paranızı çöpe atmaktan farksız olmaz bu yüzden size önerimiz alçıdan üretilen kartonpiyerleri tercih etmenizi öneririz. Kastamonuda tanıdğım bir usta yok fakat internet üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Başka sorunuz olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

boya-uygulama


İstanbul Bahçelievler bölme duvar talebi

$
0
0
Ali Usta merhaba,
Evimizin bir odasını orta kirişten bölmek istiyoruz.
Orta kirişe daha önce alçıpan ile kemer yaptırmıştık. Ara mesafenin ölçüsü duvardan duvara 155 cm, yükseklik de (kemer çıktıktan sonraki ölçüsü)  250 cm geliyor.
Bölmenin çok kalın olmamasını ve kalınlığından yer kaybı oluşmamasını istiyoruz.
Alçıpan bölme için fiyat ve teslim süresi bildirebilir misiniz? Yerimiz İstanbul Bahçelievler Yayla’ da. Tülay
Teşekkürler

Tülay hanım merhabalar

Araya yapılmasını istediğiniz bölme duvarın kalınlığı minimum 8-10 cm genişliğinde olacaktır.  Teslim süresi ise 1 iş günü içerisinde duvarınız yapılıp teslim edilir. Fiyat konusuna gelince yerinde keşif yapılmadan bir fiyat vermek sağlıklı olmayacaktır. Çünkü yapılacak yerde boya badana vb masraflarda çıkacağından dolayı bizzat yerinde fiyatlandırma yapılması doğru olacaktır.  Keşif işlemi için bize telefonla ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

alcipan duvar bölme

 

 

 

Evde kendim kartonpiyer yapabilir miyim ?

$
0
0

kartonpiyer-uygulama

Amasya’dan Hakan Çetin Sormuş ? Evde kendim kartonpiyer yapabilir miyim ? Malum öğrenciyiz ve kendimiz daha ucuza maal edebilirmiyiz saygılar

Çetin kardeşim merhabalar öncelikle öğrencilik yaşamınızda size ve tüm öğrencilere başarılar dilerim. Kartonpiyer evde yapılacak bir uygulama değildir asla. Kartonpiyer dökümhanelerde kalıplara dökülerek yapılmaktadır. Evin içinde böyle bir teşkilat kurmak oldukça saçma ve masraflı olacaktır. Öğrenci evleri için kartonpiyer yerine stopiyer yapmanızı öneriyoruz çünkü hem daha ucuz ve yapımıda çok basittir. Stropiyer yapımını  tıklayarak bakabilirsiniz.

Saygılarımla Ali Usta

Kartonpiyer ve asmatavan kredi kartına taksit imkanı burada

$
0
0

katonpiyer taksit

Kartonpiyer ve Asma tavan tadilat tamirat onarım işlerinizde tüm kredi kartlarına taksit imkanı sadece ali ustada. İstanbul genelinde geçerli kampanyamızdan yararlanmak için bizi aramanız yeterli. Anlaşmalı banka kredi kartlarına 6 aydan 12 aya kadar taksit imkanı sadece Ali Ustada Boya ve badana işlerinizde kampanya dahilindedir.

Kartonpiyer Korniş Modelleri Fiyatları

$
0
0

kartonpiyer korniş (2)

Kartonpiyer Korniş Modellerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz. Tüm Türkiyede hizmet sunan firmamız Kartonpiyer korniş satışıda yapmaktadır. Siz isteyin biz gönderelim istediğiniz kartonpiyer korniş modelinin numarasını bize iletmeniz yeterli. Anlaşmalı Olduğumuz Yurtiçi Kargo bulunduğunuz yere çok cüzi rakamlara kargo ile gönderim sağlayabiliyoruz. Her zevke ve ihtiyaca göre kartonpiyer korniş modellerimizin fiyatları ise metre bazında hesaplanmaktadır. Seçtiğiniz modelin işçiliğine göre fiyatlar artış göstermektedir detaylı bilgi almak için bizi arayın

kartonpiyer korniş (1)

Kartonpiyer mi ? Asma Tavan mı ?

$
0
0

kartonpiyerKartonpiyer mi ? Asma Tavan mı ? Cevabı çok zor olan bu soruyu sizler için yanıtlayacağım. Günümüzde minimalist yeni evlerde kartonpiyer kullanımı sona ermiştir onun yerine asma tavan yada gergi tavanlar gizli ışık sistemleri kullanılmaya başlanmıştır. Bunu sebebi ise yeni evler metrekare bazında oldukça küçük olduğundan dolayı bu ufak evleri daha geniş göstermek için asma tavan sistemleri kullanılıyor. Geçmişteki evler ise çok daha büyük olduğundan dolayı daha yüksek ve büyük duvarları daha şirin gösterebilmek için desenli kartonpiyer uygulamalarına başvuruluyordu. Tabikide zevkler ve renkler tartışılmaz size herhangi birini tavsiye etmemiz doğru olmaz hangisi hoşunuza gidiyorsa onu yapmanızı tavsiye ederiz. Sizinde bu konuda yorumlarınız veya sorularınız varsa cevaplamaktan onur duyarız.

Viewing all 49 articles
Browse latest View live